Denna gång resulterade brödbaket i rågsiktskakor med morötter i, riktigt saftigt och gott blev det! smiley

Detta behöver du:

50g jäst

6 dl ljummen mjölk

50 g smält smör

2 tsk salt

3/4 dl ljus sirap

1½ dl finriven morot

ca 15 dl rågsiktsmjöl

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.

2. Tillsätt resterande ingredienser och mjölet lite i taget.

3. Knåda ihop till en smidig deg.

4. Låt jäsa under bakduk i ca 40min.

5. Dela degen i 4 delar på ett mjölat bakbord och forma till runda bollar, tryck ut dem till runda kakor (ca 15cm i diameter) och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

6. Ta ut ett hål i mitten på kakan med exempelvis ett snapsglas. Nagga med en gaffel.

7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min, sätt ugnen på 220 grader.

8. Grädda längst ner i ugnen i ca 12-15 min. Tills dem fått fin mörk gyllenbrun färg.