Dessa chokladiga läckerheter kan man inte låta bli! smiley

Detta behöver du:

3 dl vetemjöl

1 1/4 dl kakao

½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

en nypa salt

125 g mjukt osaltat smör

2½ dl strösocker

1 vispat ägg

1 tsk vaniljsocker

ca 150-200g mörk choklad

ca 100g vit choklad

1. Sikta samman mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt.

2. Vispa smör & socker vitt och krämigt, tillsätt ägget & vaniljen och blanda väl.

3. Tillsätt de siktade ingredienserna och knåda lätt till en slät deg.

4. Platta till den lite, linda in den i plastfolie och låt den ligga kallt i några timmar. Den ska kännas ordentligt fast.

5. Sätt ugnen på 180 grader.

6. Pudra bakbordet med mjöl och kavla den kalla degen ca 3 mm tjock.

7. Ta noggrant ut runda kakor med kakmått, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 min. De ska kännas krispiga.

8. När kakorna kallnat så smält den mörka och vita chokladen (var för sig), bred med en sked den mörka chokladen på kakorna och marmorera sedan med den vita chokladen.

Mina tips:

1. Jag satte in kakorna i kylskåp ca 10-15 min efter jag format dem för att vara säker på att de håller formen.

2. Marmorera genom att dutta/ringla på lite vit choklad och forma sen fint med en tandpetare.

3. Jag förvarar dessa i kylskåp.