I tidnigen Hembakat hittade jag ett recept på chokladpaj enligt LCHF metoden så var ju bara tvungen att baka den till M smiley Den blev väldigt porös och god, speciellt för de som älskar kokossmak och choklad.

Detta behöver du:

125 g osaltat smör

2 ägg

3 msk sötrix-flor

1/4 krm stevia

1½ dl kokosnötsmjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk vaniljpulver

Fyllning:

100g mörk choklad (70 %)

2 ägg

300 g cream cheese

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och sötningsmedel poröst och häll i smöret.

4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll ner i smeten. Arbeta degen smidig.

5. Tryck ut degen i en pajform eller en springform (21-24cm i diameter).

6. Smält chokladen i vattenbad och vispa ihop ägg och cream cheese.

7. Blanda ner chokladen och rör till en jämn smet.

8. Häll fyllningen i pajskalet.

9. Grädda i ugnen i ca 30 min, känn efter att fyllningen stannat.

10. Servera pajen lite ljummen och gärna med vispad grädde och passionsfrukt.