Detta recept tipsade min underbara vän Elin om, så tack gumman <3 M har börjat gå på LCHF dieten och därför måste vi nu försöka laga mat enligt den men samtidigt ska det vara lätt att lägga till potatis, ris eller pasta till mig och E smiley Det blev riktigt smarrigt!

Klicka på bilderna för förstoring

Detta behöver du (4 portioner):

4 kycklingfiléer

ca 240 g fetaost

2 msk oregano

10 körsbärstomater

1 dl grädde/creme fraiche

salt och peppar

2 gula lökar

2 röda lökar

2 purjolökar

2 morötter

2 fänkålar

olivolja

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Ringla över olivolja och grädda i ugnen tills de är lagom mjuka. Krydda gärna.

Under tiden som grönsakerna är i ugnen:

3. Smula sönder fetaosten i en skål med en gaffel och krydda med oregano.

4. Snitta kycklingfiléerna och lägg i ca hälften av fetaostfyllningen.

5. Salta och peppra och låt fräsa på båda sidorna i smör tills de är fint bruna. Lägg på ett lock och häll i lite vatten då och då.

6. Tag ur filéerna ur pannan och ha i resterande av fetaostblandningen och rör om.

7. häll i grädden/creme fraichen och halverade körsbärstomater och låt det koka upp och sjuda en stund tills tomaterna mjuknar.

Mina Tips:

1. Jag hade i en hel förpackning körsbärstomater, det är ju så gott!

2. Grönsakerna i ugn som jag valde att ha var: 3 morötter, 1 röd lök, några vitlöksklyftor (dränkta i olja och flingsalt), 1 röd paprika, 1 gul paprika, 1 stor zuccini, 6 tomathalvor och lite potatis. Jag har alltid på flingsalt också.

3. Jag hade i hälften av körsbärstomaterna i fetaostblandningen, tyckte det blev riktigt saftigt och gott.

4. Förslut kycklingfiléerna med tandpetare (kom ihåg att de ska vara lätta att hitta & ta bort).

5. Jag använde creme fraiche och när såsen nästan var klar så lade jag tillbaka kycklingfiléerna så att de fick gotta till sig.