En av mina favoriträtter är järpar med blomkål- & broccolipuré, sååååå gott! Var först lite skeptisk då jag endast smakat blomkål någon enstaka gång och inte blivit överförtjust men nu är man ju helt såld på det!

Detta behöver du:

1 blomkålshuvud

1 broccoli bukett

ca 1-1,5 dl creme fraiche

salt och peppar

Gräslök

1. Bryt bort de mindre buketterna från blomkålen och broccolin och skölj ordentligt.

2. Koka tills de blir mjuka. SPARA VATTNET FRÅN KASTRULLEN!

3. Mixa till en slät puré (matberedare, mixer eller stavmixer) tillsammans med några matskedar av kokvattnet (ju mer vatten ju lösare puré men en del av smaken sitter i vattnet så strunta inte i det).

4. Häll i en skål och blanda i creme fraiche och salt och peppar efter behag.

5. Toppa med gräslök

Mina tips:

1. Jag har i nymalet salt och peppar och har i rätt mycket, se till att smaka av!