Brukar alltid kolla igenom tidningen Buffé efter nya goda recept att prova på och denna vecka blev det en texmex-gratäng med tacotäcke. Enkel men sjuuukt god! smiley Den blir definitivt en regelbunden återkommare på bordet här hemma.

Detta behöver du:

1 gul lök

2 msk olja

500g köttfärs

1 påse taco kryddmix

400g krossade tomater

2 frp vita bönor i tomatsås (á 400g)

150g riven ost

½ påse tacochips

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Skala och hacka löken och fräs ca 3 min i oljan i en stekpanna eller kastrull.

3. Tillsätt köttfärsen och fräs i ytterligare ca 5 min.

4. Tillsätt tacokryddan, tomaterna och bönorna. Låt koka upp och småkoka under lock i ca 10 min.

5. Ta av från värmen och blanda ner 2/3 av osten.

6. Lägg blandningen i en ugnsäker form och toppa med chipsen och resten av osten.

7. Gratinera mitt i ugnen ca 10 (tills osten smält och chipsen fått fin färg)

Mina tips:

1. Vi åt med gräddfil och en uppfriskande sallad (sallad, tomat, gurka & majs) och det var verkligen perfekt.