Att göra egna semlor är ju bara så lätt och dessutom blir de smaskiga och precis som man själv vill ha dem! Dessa bullar är också riktigt härliga att äta bara som dem är smiley Här kommer receptet jag piffat till (as always):

Detta behöver du:

150g smör

5 dl mjölk

1 pkt jäst (50g)

1 tsk salt

1 dl socker

1½ – 2 tsk kardemummakärnor (malda)

ca 1 liter mjöl

1 ägg

1. Smält smöret och blanda i mjölken, värm till fingervarmt.

2. Häll blandningen i en skål med jästen.

3. Blanda i salt, socker, kardemumman och stegvis mjölet tills degen lossnar från kanterna.

4. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30 min.

5. Dela degen i jämnstora bitar och med en kupad hand rulla till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6. Låt jäsa ca 30 min till under bakduk.

7. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 8 min (tills dem är gyllenbruna).

Mina tips:

1. Jag älskar att bara sitta och äta dessa bullar och har därför i lite extra kardemumma för smakens skull!